Londýn letiště Heathrow

Letiště Heathrow se nachází na západ od Londýna a je jedním z nejrušnějších letišť světa. Heathrow je dnes obrovským, rozlehlým letištěm rozděleným na pět terminálů (T1 až T5). Je nejrušnějším letištěm na světě v mezinárodní osobní dopravě a centrálním Evropským letištěm. Díky své rozlehlosti se zvýšily bezpečnostní požadavky a rozvoj neudržel krok s růstem. Proto se Heathrow stalo letištěm stísněným a získalo pověst dlouhých front, malé efektivity a zpoždění. Ovšem od doby otevření terminálu 5 v květnu 2008 a získání většího prostoru došlo i přes počáteční problémy s novým terminálem ke zlepšení.

British Airways přesouvají všechny lety na terminál 5 a 3 do doby než bude otevřeno druhé podlaží T5 roku 2010, kde budou poté lety přesunuty. Zatímco dochází u British Airways k výše zmíněným změnám, ostatní letecké společnosti se přesouvají, aby lépe využili uvolněné místo. Nabízí se myšlenka, že by časem měli všichni z leteckého spolku (Oneworld, Star Alliance a SkyTeam) svůj ?vlastní? terminál, který budou jeho členové využívat a tím zmenší počet přestupujících cestujících, kteří by tak museli přecházet k jinému terminálu. Terminál 2, nejstarší a nejmenší, bude brzy uzavřen a nahrazen novostavbou, která vzápětí nahradí i stávající terminál 1. Díky tomuto je momentálně doporučeno zkontrolovat si vícekrát odkud odlétáte. V době vzniku tohoto textu provozují British Airways T3, T4 a T5.

     
  • Terminál 1 London Heathrow: BMI, většina linek Star Alliance
  • Terminál 2 London Heathrow: zavřeno
  • Terminál 3 London Heathrow: Virgin Atlantic, British Airways (Barcelona, Madrid, Lisabon, Nice, Helsinki, Malaga a Vídeň), všechny ostatní Oneworld aerolinie vyjma Qantas (kteří by se měli koncem roku 2009 spolu s lety British Airways přesunout z T4 na T3), někteří dopravci Star Alliance.
  • Terminál 4 London Heathrow: British Airways a lety Qantas do Bankoku, Singapuru a Austrálie (až v pozdějším období roku 2009), veškeré letecké linky SkyTeam.
  • Terminál 5 London Heathrow: většina letů British Airways

Letiště Heathrow je podle počtu odbavených cestujících třetí největší na světě a největší v celé Evropě. Letiště se skládá z pěti terminálů, z nichž jeden je nově dostaven. Letiště se nachází 24 kilometrů od Londýna. Pokud pojedete autem, nejlepší volbou bude dálnice M4, nebo M25. Můžete využít i autobusů a vlaků. Nejjednodušším způsobem, jak zjistit, kdy vám co jede a jak je to s dopravou do Londýna je použít přímo oficiální stránku letiště Heathrow. Vpravo nahoře si zvolíte terminál, ze kterého chcete odjet a dozvíte se všechny potřebné informace ohledně dopravy do Londýna. Zde jsou užitečné odkazy, kde naleznete mapy terminálů a celého letiště.

Pro knihování auta využijte naše speciální ceny zde

Londýnské letiště Gatwick

Letiště Gatwick je druhým nejrušnějším letištěm z okolí Londýna. Nachází se zhruba 40Km jižně od Londýna. Gatwick má dva terminály. Ty jsou propojeny automatickým dopravním systémem. London Gatwick je velikostí podobné letišti Stansted. Leží na jihu Londýna. Létá sem především Easy Jet. V případě letenky na Gatwick počítejte s cca stejnými specifikami dopravy do Londýna jako u letiště Stansted. Vlak Gatwick Express míří do stanice Victoria. Cena je cca 25 liber za zpáteční lístek, doba cesty cca 45 minut. Autobusy míří do stanice Victoria , přičemž cena je cca 20 liber za zpáteční lístek. Autobusem se do Londýna dopravíte za cca hodinu. Stejně jako v případě Stanstedu si lístky do města v pohodě nakoupíte na letišti, stačí se případně poptat na informacích.

Londýn letiště Stansted

Je to třetím nejrušnějším letištěm, které se nachází blízko Londýna. Přesněji 45 Km od něj. Nejrychlejším spojením do Londýna je vlak. Nástupiště se nachází pod hlavní budovou letiště. Cesta vlakem trvá třičtvrtě hodiny. Vlak jezdí zhruba každých 15 minut. Zaplatíte za něj ?15. Další možností je využít autobus. Tomu cesta ovšem trvá déle, než vlaku. Nejrychlejší linky trasu zvládají za 75 minut. Můžete si také rezervovat taxi, a to na čísle 800 747 737. Pokud pojedete automobilem, využijte dálnice M11.Pravidelné letecké spoje sem organizují nízkonákladové letecké firmy Easy Jet a Ryanair. Stansted je poměrně dosti malé letiště s jedním terminálem. Z letiště se do centra dopravíte vlakem nebo autobusem. Pro vlakové spojení je možné využít Stansted Express, vlak, který míří na londýnská nádraží Tottenham Hale nebo Liverpool Street (v obou případech berte ohled na to, kde leží v Londýně vaše cílové místo). Cena vlaku bývá cca 25 liber za zpáteční lístek. Délka vlakového spojení je cca 45-50 minut. Autobusových spojení ze Stansted je mnoho ? nejlevnější bývá autobusová společnost Terravision, s cenami za zpáteční lístek okolo 15 liber. Autobusy míří na stanice London Victoria a Liverpool Street. Doba spojení je cca 1 hodina. V případě autobusu vám může hrozit zácpa na dálnicích a výpadovkách z Londýna. Lístky na dané spoje do města bez problému koupíte na letišti.

Londýn letiště Luton

Letiště London Luton leží na severovýchodě Londýna. Pravidelné lety sem pořádá především letecká společnost Wizz Air, z Prahy. Proto je to po Heathrow Čechy nejvíce využívané londýnské letiště. Luton je menší letiště, ze kterého se do centra Londýna dopravíte jednak autobusem, orientačně cca za 15-20 liber za zpáteční lístek. Doba spojení je cca 45 minut. Do Londýna se dostanete s Easy Bus od Easy Jetu, nebo se společností Green Line, která nabízí pravidelná spojení do centra za relativně levné ceny. Další možností je vlak, který jezdí na stanici London Kings Cross St Pancras v centru Londýna. Spojení (mimojiné nabízené například firmami First Capital Connect nebo Midland Mainline) trvá ani ne půl hodiny. Cena je cca okolo 25 liber.Při cestě vlakem se musíte dopravit na vlakovou stanici Luton Airport Parkway Station, která není přímo na letišti. Cesta trva zhruba 10 minut, autobus jezdí přímo z letiště, za cca 2 libry.
 


Online letenky

Online rezervace auta dle Vašich potřeb - malá, kompaktní, SUV, přesně pro účel vaší cesty. Dokážeme Vám nabídnout i auto pro 9 či 12 osob. Fly4less.cz vždy nabídne tu nejlepší cenu v destinacích v Evropě, USA i Asii. Jsme specialisté na nabídku aut ve Španělsku, kde naše ceny patří k těm absolutně nejnižším. Záleží nám na kvalitě našich služeb, i proto používáme zabezpečené servery pro internetové transakce.

Od roku 2009 autopujcovnalevne.cz poskytla tisíce levných nabídek autopůjčoven po celém světě pro naše zákazníky jak pro obchodní cesty, tak auta na dovolenou. Připojte se k tisícům spokojených zákazníků, kteří si rezervovali auto s námi a získejte cenovou nabídku na levné autopůjčovny kdekoli na světě ještě dnes, pomocí našeho zabezpečeného on-line rezervačního systému nebo nám zavolejte. Nabízíme profesionální zákaznický servis každý den od 9 do 21 hodin. Veškeré rezervace jsou generovány a zajišťovány systémem Cartrawler

Cestovní nástroje

V cestovních nástrojích přinášíme různé tipy jak dosáhnout a rezervovat letenky za nejnižší ceny. Mezi ně patří hledání i v okolních dnech, nejlépe +- 3 dny ve vámi požadovaném termínu. Další radou jak docílit nižší ceny je letět třeba uprostřed týdne za nebo odlétat z okolí českých hranic nejčastěji využívané patří odlety z Berlína,Vídně, Mnichova, ale i z Wroclavi Krakova nebo Katovic.


Nejhledanější letenky

Nejhledanější letenky z naší nabídky. Letenky, které naši zákazníci nejčastěji vyhledávají.




Newsletter

Přihlašením do odběru newsleteru souhlasíte se zpracováním osobích údajů Fly4less.cz