Air France

Air France je francouzská letecká společnost, většinovým vlastníkem je stát. V roce 2004 převzala holandskou leteckou společnost KLM, takže je dnes konsorcium Air France-KLM největším dopravcem v Evropě. Domovským letištěm Air France je pařížské letiště Charles de Gaulle (CDG). Air France má ve flotile více než 400 letadel. Člen aliance Sky Team.

Alitalia

Problémová letecká společnost Alitalia nezažívá nejlepší časy, ačkoli před dvěma lety se zdálo, že její dny jsou definitivně sečteny. Italská vláda však společně se soukromými investory podala aerolinkám pomocnou ruku a Alitalia v propojení s další italskou společností Air One stále žije. Základnami aerolinií jsou letiště Rome Fiumicino a Milano Malpensa.

Austrian Airlines

Rakouské národní aerolinie Austrian Airlines (AUA) vznikly v r. 1957 a sídlí ve Vídni. Kromě hlavního zaměření na evropské destinace nabízí i některé dálkové lety do USA, Kanady, Indie, Thajska nebo Dominkánské republiky. Hlavním akcionářem Austrian Airlines je v současné době Lufthansa, které dosavadní majitel, kterým byl rakouský stát, nabídl majoritní podíl.

British Airways

British Airways je národní letecká společnost Velké Británie a patří mezi největší v Evropě. Hlavními základnami jsou letiště Londýn Heathrow a Londýn Gatwick. Původním názvem společnosti byl British Overseas Aircraft Corporation, od r. 1974 pak nesou aerolinie dnešní jméno. V současné době provozuje British Airways více než 230 letadel typů Airbus, Boeing a RJ a létá na všechny kontinenty.

Continental Airlines

Společnost Continental Airlines je domovem v USA, hlavními základnami jsou letiště Newark a Houston. Létají zejména do Evropy, Latinské Ameriky a na Dálný Východ a samozřejmě na domácích linkách a do kanady.

ČSA

ČSA jsou společností s více než osmdesátiletou tradicí. Specializuje se pravidlenou i nepravidelnou přepravu osob na krátké a střední tratě, přesněji řečeno do 104 destinací ve 44 zemích., domovským letištěm je Praha. Flotilu ČSA tvoří více něž 50 letadel Airbus, Boeing a ATR. Majoritním vlastníkem ČSA je český stát, který v současné době svůj podíl prodává. ČSA jsou členem aliance Sky Team.

Delta Airlines

Domovským letištěm společnosti Delta je Atlanta v USA, dalšími významnými huby jsou Cincinnati, Detroit, Memphis, Minneapolis-St. Paul, New York-JFK, Salt Lake City, Amsterdam a Tokyo-Narita. Na trhu působí Delta od r.

easyJet

Nízkonákladová společnost easyJet má sídlo na britských ostrovech, domovským letištěm je Londýn Luton. Založena byla v roce 1995, v současné době je jednou z největších a nejúspěšnějších nízkonákladových společností v Evropě. Jak je pro low cost společnosti typické, i easyJet nabízí omezenou škálu doprovodných služeb.

Emirates

Jedna z nejprestižnějších leteckých společností světa Emirates byla založena v r. 1985, je domovem ve Spojených Arabských Emirátech na letišti Dubai. Díky úrovni svých služeb se pravidelně umisťuje vysoko v žebříčcích hodnocení pasažérů i odborníků. Provozuje flotilu více než 130 letadel typu Boeing a Airbus, jako jedna z prvních nasadila na pravidelné linky supermoderní Airbus 380.

Iberia

Španělská letecká společnost Iberia má základnu na madridském letišti Barajas. Létá do do řady destinací v Evropě, Asii, Africe i Americe včetně Prahy. Provozuje flotilu více než 170 letadel typu Airbus, ATR a CRJ. Součástí společnosti je i odnož Iberia Regional/Air Nostrum. Iberia je od r. 1999 součástí aliance OneWorld, v současné době jedná o úzké spolupráci s British Airways.

KLM

Holandská národní letecká společnost KLM byla založena před devadesáti lety. od roku 2004 se spojily s Air France, tímto spojením vnikly aerolinie, které jsou lídrem evropského nebe a patří mezi tři největší společnosti světa. Do flotily KLM patří přes 100 letadel typu Boeing, Airbus, DcDonnel Douglas, Embraer a Fokker, hlavní základnou KLM je Amsterdam a lety společnost provozuje do více než 90 desitnací celého světa.

Lufthansa

Lufthansa patří mezi nejprestižnější a největší aerolinie na světě, jsou národní leteckou společností Německa. Sídlem aerolinií je Kolín nad Rýnem, významnými základnami jsou také letiště ve Frankfurtu a Mnichově. Historie společnosti sahá až do r. 1926.

Qantas

Qantas je australská společnost sídlící na letišti v Sydney, dalšími významnými základnami jsou Melbourne, Adelaide, Brisbane, Auckland, Los Angleles, Singapore a Londýn. Společnost vznikla v roce 1920, čímž se řadí mezi nejstarší aerolinky světa. Do skupiny Qantas patří některé regionální a low cost aerolinie, například Qantaslink nebo Jetstar. Dohromady provozuje přes 200 letadel typů Boeing, Airbus a Bombardier. Je členem aliance Oneworld.

Ryanair

Nízkonákladová společnost Ryanair je průkopníkem low cost létání v Evropě. Sídlo společnosti je irský Dublin, hlavní základnou Ryanairu je pak Londýn Stansted. Od založení v roce 1985 se Ryanair stal vůdčí společností na trhu a dnes provozuje více než 500 linek v Evropě a v severní Africe. Flotilu společnosti tvoří více než 160 letadel typu Boeing 737.

SAS

Letecká společnost SAS je nadnárodní letecká společnost založená vládami Dánska, Švédska a Norska v roce 1946. Hlavními základnami SAS jsou letiště v Kodani, Oslu Gardermoen a Stokholmu Arlanda. SAS provozuje flotilu téměř 150 letadel různých typů, kromě evropských tratí létá také do Asie a Severní Ameriky. V roce 2008 přepravil SAS 29 mil. cestujících do více než 150 destinací.

Sky Europe

Nízkonákladová společnost Sky Europe ukončila k poslednímu srpnu svůj provoz.

Swiss

Společnost Swiss International Air Lines vznikla po zeštíhlení a ozdravění části svého ekonomicky neúspěšného předchůdce, aerolinií Swissair. Swiss dnes obsluhuje 90 destinací ve 42 zemích světa. Hlavnímu základnami Swiss jsou letiště Curych a Basilej, společnost provozuje 78 letadel typů Airbus a Avro. Strategickým partnerem společnosti je Lufthansa, která ji kontroluje. Swiss je členem Star Alliance.

Wizz Air

Wizz Air je polsko-maďarská low cost společnost, která byla založena v r. 2003. V současnosti má 11 provozních základen v následujících regionech: Katovice, Varšava, Gdaňsk a Poznaň v Polsku, Budapešť v Maďarsku, Sofie v Bulharsku, Bukurešť, Kluž (Cluj-Napoca) a Timisoara v Rumunsku, Praha v České republice a Kyjev na Ukrajině. Společnost v současné době expanduje i na českém trhu. Wizz Air provozuje flotilu modreních Airbusů A 320.


Online letenky

Online rezervace auta dle Vašich potřeb - malá, kompaktní, SUV, přesně pro účel vaší cesty. Dokážeme Vám nabídnout i auto pro 9 či 12 osob. Fly4less.cz vždy nabídne tu nejlepší cenu v destinacích v Evropě, USA i Asii. Jsme specialisté na nabídku aut ve Španělsku, kde naše ceny patří k těm absolutně nejnižším. Záleží nám na kvalitě našich služeb, i proto používáme zabezpečené servery pro internetové transakce.

Od roku 2009 autopujcovnalevne.cz poskytla tisíce levných nabídek autopůjčoven po celém světě pro naše zákazníky jak pro obchodní cesty, tak auta na dovolenou. Připojte se k tisícům spokojených zákazníků, kteří si rezervovali auto s námi a získejte cenovou nabídku na levné autopůjčovny kdekoli na světě ještě dnes, pomocí našeho zabezpečeného on-line rezervačního systému nebo nám zavolejte. Nabízíme profesionální zákaznický servis každý den od 9 do 21 hodin. Veškeré rezervace jsou generovány a zajišťovány systémem Cartrawler

Cestovní nástroje

V cestovních nástrojích přinášíme různé tipy jak dosáhnout a rezervovat letenky za nejnižší ceny. Mezi ně patří hledání i v okolních dnech, nejlépe +- 3 dny ve vámi požadovaném termínu. Další radou jak docílit nižší ceny je letět třeba uprostřed týdne za nebo odlétat z okolí českých hranic nejčastěji využívané patří odlety z Berlína,Vídně, Mnichova, ale i z Wroclavi Krakova nebo Katovic.


Nejhledanější letenky

Nejhledanější letenky z naší nabídky. Letenky, které naši zákazníci nejčastěji vyhledávají.




Newsletter

Přihlašením do odběru newsleteru souhlasíte se zpracováním osobích údajů Fly4less.cz