Připravte děti na cestu letadlem

Cestování do zahraničí letadlem je pro děti novou zkušeností. Nemůžeme tedy předvídat, jak budou reagovat na změny prostředí. Snažte se děti v předstihu na cestu připravit. Dětem, které jsou již schopny komunikovat, povídejte, co je čeká ? nalákejte je, aby se na cestu těšily. Vysvětlete dětem, co je bude čekat v letadle. Upozorněte na pocity při vzletu a při přistání. Abyste omezili přetlak ve středním uchu, který je příčinou bolesti, dejte dětem bonbony nebo žvýkačku. Určitě neodmítnou a ideálně se tak zabaví. U kojenců a batolat lze problémy řešit pitím z láhve nebo kojením, polykáním se totiž přetlak omezí. Připravte si dostatek kojenecké výživy, zjistěte si však, zda se na ně nevztahují zpřísněná bezpečnostní pravidla. Měla by být přepravována v originálním balení či kojenecké lahvi..

Cesta letadlem s dítětem do dvou let

Doporučuje se cestovat s dítětem starším dvou měsíců, ale i dvoutýdenní novorozeně může postoupit cestu letadlem. Děti do dvou let nemají nárok na vlastní místo v letadle, rodiče mají dítě po dobu cesty na klíně přepevněné speciálním přídavným pásem. Zpravidla zaplatíte za dítě do dvou let 10% z aplikovaného tarifu. Je možné mít dítě umístěné v certifikované autosedačce, v tomto případě je nutné přikoupit místo v letadle. Při startu a přistání a také při turbulencích je povinnost mít dítě na klíně. Při rezervaci místa je vhodné rezervovat sedadlo v prostoru letadla, kde je možnost umístit závěsný koš, připomínající dětskou postýlku. Tam může miminko bez problémů trávit celý let a rodiče si mohou odpočinout. S kočárkem je možno zajet až ke vchodu do letadla, po přistání si jej opět u vchodu vyzvednete.

Cesta letadlem s dítětem od dvou do dvanácti let

Děti od dvou let mají v letadle vlastní sedadlo, pokud dítě sedí, doporučuje se mít ho připoutané bezpečnostním pásem. Cesta letadlem je pro děti náročná hlavně proto, že jsou omezeny v pohybu, nemohou se proběhnout, vezměte jim sebou na palubu jejich oblíbenou zábavu, kreslení, stolní hru, obrázkovou knihu. I letecké společnosti nabízejí dětem cestovní balíček s drobnou hračkou, která dítě zabaví.

Strava pro děti

Na cestu letadlem je potřeba myslet také na stravu pro dítě. U charterové přepravy je možné dětem objednat speciální stravu nebo za poplatek stravu pro kojence. Starší děti dostávají stejnou stravu jako ostatní dospělí. Pro kojence a batolata je umožněno vyít vlastní stravu, která však musí být přepravována dle aktuálních bezpečnostních pravidel. Personál letadla rád tuto stravu pro dítě ohřeje.


Naše tipy

  • Před cestou s malým dítětem se poraďte s pediatrem, zda je destinace pro malé dítě vhodná, případně o nutnosti očkování
  • Dítě musí mít vlastní cestovní doklad či musí být zapsané v cestovním dokladu rodiče
  • Zajistěte si cestovní pojištění
  • Zjistěte si, kde je na letišti speciální místnost, kde je možno dítě nakrmit a přebalit, mnoho letišť je také vybaveno hracími koutky

Online letenky

Online rezervace auta dle Vašich potřeb - malá, kompaktní, SUV, přesně pro účel vaší cesty. Dokážeme Vám nabídnout i auto pro 9 či 12 osob. Fly4less.cz vždy nabídne tu nejlepší cenu v destinacích v Evropě, USA i Asii. Jsme specialisté na nabídku aut ve Španělsku, kde naše ceny patří k těm absolutně nejnižším. Záleží nám na kvalitě našich služeb, i proto používáme zabezpečené servery pro internetové transakce.

Od roku 2009 autopujcovnalevne.cz poskytla tisíce levných nabídek autopůjčoven po celém světě pro naše zákazníky jak pro obchodní cesty, tak auta na dovolenou. Připojte se k tisícům spokojených zákazníků, kteří si rezervovali auto s námi a získejte cenovou nabídku na levné autopůjčovny kdekoli na světě ještě dnes, pomocí našeho zabezpečeného on-line rezervačního systému nebo nám zavolejte. Nabízíme profesionální zákaznický servis každý den od 9 do 21 hodin. Veškeré rezervace jsou generovány a zajišťovány systémem Cartrawler

Cestovní nástroje

V cestovních nástrojích přinášíme různé tipy jak dosáhnout a rezervovat letenky za nejnižší ceny. Mezi ně patří hledání i v okolních dnech, nejlépe +- 3 dny ve vámi požadovaném termínu. Další radou jak docílit nižší ceny je letět třeba uprostřed týdne za nebo odlétat z okolí českých hranic nejčastěji využívané patří odlety z Berlína,Vídně, Mnichova, ale i z Wroclavi Krakova nebo Katovic.


Nejhledanější letenky

Nejhledanější letenky z naší nabídky. Letenky, které naši zákazníci nejčastěji vyhledávají.




Newsletter

Přihlašením do odběru newsleteru souhlasíte se zpracováním osobích údajů Fly4less.cz